Over ons

Historie

De oorsprong van Maatschap Breukers ligt in 1976. In dat jaar startte Ley Breukers naast de ouderlijke boerderij een eenmanszaak. Dit vertaalde zich in de bouw van een loods waarin en omheen de productie en verwerking van een aantal hectare gladiolen. In de loop van de jaren tachtig werd deze geleidelijk uitgebreid met akkerbouw en in 1990 werd Maatschap Breukers opgericht.

In het jaar 2000 trad zoon Chris toe tot de Maatschap. Na het afronden van zijn studie plantenteelt aan de HAS Den Bosch in 2002 groeide bij zowel Ley als Chris de ambitie in de landbouw in Centraal-Europa. Jarenlange interesse en ambitie werd eind 2004 realiteit met de start van een tweede onderneming in Slowakije.

Huidige situatie

Behalve de maten Ley, Annie en Chris zijn er ook nog twee vaste werknemers (Bart en Stijn) actief. In de drukke perioden wordt er beroep gedaan op seizoensmedewerkers. Momenteel heeft Maatschap Breukers bouwplan van +/- 220 hectare met als belangrijkste gewassen aardappelen en groenten voor de verwerkende industrie. De  grondsoort waar Maatschap Breukers haar producten op teelt is voornamelijk zandgrond. Alle gewassen kunnen indien noodzakelijk beregend worden.