Prikbord

Actualiteiten en weblogs van Maatschap Breukers vindt u op ons prikbord.

Sinterklaastijd

08 december 2010

Alweer even geleden, mijn laatste blog over al die verwachtingen.

Er is inmiddels weer het een en ander gebeurd in Ell en Male levare.

Verwachtingen

30 oktober 2010

Afgelopen 17 oktober zijn we met onze fanfare op concours gegaan in de stadsschouwburg van Heerlen. We hadden ons goed voorbereid en uit reacties van de muziekkenners die ons de laatste tijd hadden gehoord verwachtten we een mooie score.

De herfst staat voor de deur

28 september 2010

Het is alweer een tijdje geleden dat ik via de weblog op onze site van mij heb laten horen. De trouwe lezers van onze weblogs zal namelijk niet ontgaan zijn dat ik na een druk oogstseizoen in Slowakije nogal druk ben geweest met de voorbereidingen van mijn bruiloft samen met Petra, een dag zo mooi, dat je hem eigenlijk nog eens over zou willen doen! Daarna zijn we even lekker tot rust gekomen aan de Spaanse Costa del Sol.

Klaar met de graanoogst!

27 augustus 2010

Even updaten na de graanoogst...

Eigenlijk is het Chris zijn beurt om te bloggen, maar gezien de drukte omtrent de aankomende trouwerij zal ik jullie even op de hoogte brengen hoe de oogst is verlopen. Ik heb al eens vaker gezegd dat dingen vaak heel anders uitpakken dan van tevoren verwacht, zo ook dit seizoen weer. Van de wateroverlast die we hebben gehad is al eerder melding gemaakt. Het was toen al duidelijk dat verschillende percelen in meer of mindere mate schade haden opgelopen. De echte resultaten zie je pas tijdens de oogst.

It's all part of the game!

26 juni 2010

Vandaag, 25 juni in een langzaam opdrogend Slowakije zaaien we de laatste mais.Gedeeltelijk over zaai op verzopen perceel en nog een perceel dat al bemest was.We wilden eigenlijk niet meer zaaien op zo een laat tijdstip maar aangezien onzeDeense buren de laatste dagen ook nog een behoorlijke oppervlakte hebben gezaaid, riskeren wij deze late zaai ook maar. We zullen zien in oktober wat er van geworden is. Zoals al eerder gemeld hebben we vanaf begin mei extreem veelregen gehad (>300 mm) met de nodige waterschade. Gladiolen,uienzonnebloemen en mais die al eerder gezaaid zijn en met de voeten in de modder of het water hebben gestaan en overleefd zijn door het gelukkig niet te hevige zomerweer aardig aan het bijtrekken. De schade aan de wintergewassen is moeilijk in te schatten. Van verschillende percelen zijn hoeken of plekken verzopen. Daarentegen hebben de aren en koolzaadpeulen zich door de gematigde temperaturen goed kunnen vullen.

1
2
3
4
5
6
7
8
9