Prikbord

Actualiteiten en weblogs van Maatschap Breukers vindt u op ons prikbord.

Fingers crossed (2)

26 mei 2011

We schrijven inmiddels weer 25 mei, dus hoogste tijd een berichtje. ‘t Is me het voorjaar hier in Limburg. Wat is het droog. In maart hadden we nog de discussie om wel of niet een haspel te vervangen. Uiteindelijk een hele jonge machine gevonden en direct gereserveerd. De inruilwaarde van de oude machine was zó laag dat we hem maar gehouden hebben en na anderhalve dag prutsen en repareren draait die nu ook weer volop mee. Op het moment is het iedere dag sjouwen met buizen en haspels en bekijken welk perceel het ‘t hardst nodig heeft. Ben benieuwd wat het gaat worden als het zo droog blijft als over niet al te lange tijd de gewassen hun kilo’s moeten gaan produceren. Tot nu toe doen de gewassen alleen nog maar “body builden”. Dit is ook belangrijk want zonder”body” geen productie. Ik ben benieuwd hoe de markt gaat reageren.

Een vliegende start, fingers crossed!

15 april 2011

Het komt niet zo snel voor maar over het weer hebben we de laatste weken niet te klagen!

Zowel in Ell als in Záhorie (ons werkgebied in Slowakije) gaan de voorjaars werkzaamheden zeer voortvarend. Dusdanig snel dat het risico dat we namen om met één aardappelpootmachine zowel in NL als in SK te poten, goed lijkt uit te pakken. Donderdag 7 april zat ruim de helft van de aardappelen in NL al in de grond in. Ter vergelijking; vorig jaar waren we rond Pasen (toen 5 april) nog volop aan het schuiven met percelen om de vroege aardappelen te kunnen planten! Martijn en Wim (onze transport specialist) hebben dus met een gerust hart kunnen afreizen naar Slowakije om daar de geplande 25 hectare aardappelen te poten. Na een halve dag afstellen ging ook in Slowakije het aardappels poten voortvarend. De lichte regenbuien (die warempel precies buiten de gebruikelijke werktijden vielen) hielpen ook nog eens mee om een stevige aardappelrug te vormen, en natuurlijk de al gezaaide gewassen van een flinke groeispurt te voorzien!

In de startblokken

02 maart 2011

We schrijven inmiddels 2 maart, de hoogste tijd voor een nieuwe blog.

De laatste weken hebben we in ell en in Male Levare veel gedaan aan onderhoud en (p)reparatie van alle machines zodat we zo gauw het weer het toelaat, goed voorbereid aan de slag kunnen.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

19 januari 2011

In m'n eerste weblog van dit jaar wil ik iedereen het beste wensen voor 2011! Het mag misschien wat laat zijn maar zoals ik ome Harrie laatst heb horen zeggen, "het beste mag je me altijd wensen"!  Over het beste gesproken, eerst nog even een foto over ons beste moment van 2010, op veler verzoek nu dan toch eindelijk:

2010 bijna voor gezien!

24 december 2010

Beste lezers,

Het heeft weer even geduurd, mijn laatste weblog. Net nu ik gepland had om iedereen even bij te praten, geeft pap me vanmorgen een briefje met een nieuw verhaal voor "oze website". Het mag überhaubt een wonder heten dat hij de sneeuwduinen op de hoogstraat heeft weten te trotseren en me z'n eindejaars weblog persoonlijk heeft kunnen overhandigen! Maar goed, in deze weblog dus een woordje van ons beide!

1
2
3
4
5
6
7
8
9