Prikbord

Actualiteiten en weblogs van Maatschap Breukers vindt u op ons prikbord.

Agronoom

06 april 2012

April schrijven we alweer. De hoogste tijd om jullie weer bij te praten. Waarom deze titel zullen jullie denken? In Slowakije heeft elke functie wel een titel. Als voorbeeld ons bedrijf, met om te beginnen de Directeur. Het heeft ons meer dan een jaar gekost voordat ze ons tijdens de normale dagelijkse bezigheden met de voornaam aanspraken, het was steeds, meneer Breukers zus en meneer Breukers zo, zelfs al zaten we helemaal onder de vuiligheid of stof. Dit is inmiddels gelukkig veranderd in gewoon Chris of Ley. Dan hebben we de Ingenieur, die regelt alles wat met overheid en andere regelgeving te maken heeft. Een andere functie op kantoor is de Econoom, deze functie spreekt voor zich: boekhoudster. Dan hebben we de Mechanisator, deze persoon regelt alles in en om de werkplaats, zorgt dat de reserveonderdelen op tijd aanwezig zijn en let er op dat alle machines op tijd service krijgen en klaar staan voor gebruik. Verder doet hij het laden en lossen van de meeste producten. Uiteraard op een akkerbouwbedrijf hebben we de Tractoristen, dit zijn de trekkerchaufeurs die de werkzaamheden uitvoeren. Tijdens de oogstperiode promoveren de maaidorserchaufeurs tijdelijk tot Combijnisten.

Akkerbouw

29 februari 2012

Eindelijk dan, de eerste weblog van 2012! Voordat het echte voorjaarswerk gaat beginnen maak ik vanmiddag nog even gebruik van de tijd om jullie bij te praten. Kantoortijden hier in Slowakije zijn namelijk van 7.00 tot 15.30, met als gevolg dat de avonden lang zijn. Ik hoop dat ik de volgende keer in Slowakije tot 's avonds op de akkers kan rond rennen om de voorjaarswerkzaamheden zo vlekkeloosmogelijk te laten verlopen. Heerlijk die Akkerbouw!

Ciao 2011!

22 december 2011

Het is bijna kerstmis. In Nederland hebben we vorige week de laatste lelies en wortelen geoogst. Daarmee zit dan ook direct de oogst 2011 erop.

Aojwiever zomer

01 oktober 2011

Alweer 27 september. De hoogste tijd om even bij te berichten. De graanoogst ligt alweer enige tijd achter ons, al zou je dat niet zeggen als je in de opslagschuur kijkt, waar nog steeds enige honderden tonnen liggen te wachten tot hun koper deze heeft opgehaald, of tot dat ze verkocht worden, of in langer durende opslag gaan.

Dat is nu een beetje de discussie tussen Chris en mij, verkopen of vasthouden, wat is wijsheid. De tijd zal het leren. We hebben de ruimte de komende tijd in ieder geval nodig voor de zonnebloemen die er inmiddels al liggen, en de mais die er aan zit te komen.

Zomertijd - Oogsttijd

08 augustus 2011

We schrijven inmiddels alweer augustus, hoogste tijd om weer eens wat van me te laten horen denk ik zo. Gelukkig (?) laat het weer me toe om eens even achter de pc te kruipen en jullie bij te praten over 't een en 't ander.

Allereerst wil ik ook via deze weg even van de gelegenheid gebruik maken om òs Annemarie, Gijs en Hanna te feliciteren met de geboorte van hun zoon en broertje Stijn! Een kerngezonde jongen die op z'n eerste levensdag al heeft mogen proeven van het boerenleven; hij heeft een New Holland trekker van opa gekregen!

1
2
3
4
5
6
7
8
9