Prikbord

Actualiteiten en weblogs van Maatschap Breukers vindt u op ons prikbord.

Zin in de zomer!

30 mei 2013

Niet velen zullen het met me eens zijn, maar wat een geweldig voorjaar. Hoewel het al eind mei is en de percelen hier in Limburg maar moeizaam groen willen worden ben ik zelden zo tevreden geweest met het voorjaar. Het zomerse weer buiten laat nog steeds op zich wachten, maar wij hebben sinds 17 februari een klein zonnetje in huis, dat in tegenstelling tot gewassen wél met de dag groeit. Jazeker, ik heb het over onze zoon Koen. Wat een geluk om voor, na en soms ook nog tijdens het werk zo'n vrolijk menneke bij je in de buurt te hebben.

KOEN!

28 februari 2013

Maart 2013 schrijven we weer. wat vliegt de tijd. Weliswaar vind ik dat de winter lang genoeg geduurd heeft.  Allereerst het allerbelangrijkste wat ik in deze blog te melden heb is de geboorte van "onze KOEN". Ik zeg "onze "als trotse Opa maar het is natuurlijk de zoon van Chris en Petra. Geboren op zondag 17 februari. Ook nog eens de stamhouder van de fam Breukers. Nogmaals proficiat Chris en Petra met dit fijne manneke. Toch wel even een drukke week voor de verse ouders, vooral ook omdat Koen zich ruim 2 weken eerder melde als gepland. Maar uiteraard een meer dan welkome drukte. Enkele geplande afspraken waren snel  gewijzigd of verhuisd naar Hunsel bij Annie en mij.

Een bewogen jaar

12 december 2012

Inderdaad beste lezers, jullie hebben gelijk. Tijdens mijn noodgedwongen rustperiode vanwege een beenbreuk, net voor de aardappeloogst (grrr...#@%$&*...!!!), had ik jullie echt wel een keer eerder kunnen bijpraten over een en ander. Bij deze dan!

Afgelopen drie maanden duurden lang, heel lang. Terwijl op en om de Hoogstraat in Ell volop bedrijvigheid was op oogstgebied, lag ik tenen-krommend (links ging dat nog) op de bank. Het was omstreeks half september tijdens het verbouwen van de bollenspoelerij naar aardappelopslag. Een paar dagen voor de installateur kwam dacht ik nog snel even wat klusjes op te knappen. Totdat de 4de sport van een ladder er een te hoog bleek.......de handy-man zullen jullie wel denken! De schade was al snel duidelijk, open beenbreuk, dat ging wel even duren.
Inmiddels is het gips er alweer een maand af en zijn de stelschroeven verwijderd. Gelukkig gaat de revalidatie voorspoedig. Sinds twee weken ben ik verlost van krukken en voel ik me weer vogelvrij!

De wereld draait door

24 september 2012

Bijna oktober, 

Wat vliegt de tijd. Na Chris zijn laatste blog de hoogste tijd om weer even bij te praten. Ik had 't er nog even met Chris over of hij niet twee keer achter elkaar wilde bloggen omdat hij op dit moment toch tijdelijk aan stoel, telefoon, laptop en krukken gekluisterd is (hij zit met een gebroken enkel in het gips) waardoor hij meer tijd zou hebben, maar hij vond dat het mijn beurt was.

Extreem, Evolutie en Duurzaam

19 juni 2012

Het is inderdaad even geleden onze laatste blog. Als ik me niet vergis eindigde “òs pap” met de wens op een malse regenbui…het heeft even geduurd, maar in Nederland hebben we onderhand genoeg mals weer gehad in de eerste helft juni. Na een vlot lopend voorjaar draaiden al snel weer de nodige regenhaspels. Daar gaan we weer, denken we dan al gauw. Echter vroeger dan de afgelopen twee jaar hebben we in Ell alweer behoorlijk wat “hulp van boven” (letterlijk) gekregen. Dusdanig veel dat het zo wel weer genoeg is, maar daar zal ik verder niet over klagen.

In Slowakije een vergelijkbaar beeld, alleen zo als we onderhand wel gewend zijn, iets extremer. Het vroege voorjaar was koel maar extreem droog (droogste voorjaar sinds 130 jaar !!!). Extreme hitte eind april-begin mei (> 30!!!) en extreme nachtvorst in de nacht van 17 op 18 mei (9,4!!!) terwijl men hier toch ook in ijsheiligen geloofde.

1
2
3
4
5
6
7
8
9