Prikbord

Actualiteiten en weblogs van Maatschap Breukers vindt u op ons prikbord.

Harvest 2014 is running!

08 juli 2014

Harvest @ Záhorie Farms s.r.o.

Beregenen op maat

11 juni 2014

Allereerst iedereen van harte welkom op onze nieuwe en vernieuwde websites.

 

Lekker vroeg aan de gang

12 maart 2014

Lekker vroeg aan de gang, dat kun je wel zeggen als je eind februari al een behoorlijk areaal zomergerst gezaaid hebt.

Gezond ondernemen

14 december 2013

Inderdaad, meer dan een half jaar geleden sinds mijn laatste blog, maar ja, time flies when your having fun! Hoog tijd om weer eens wat bij te buurten. Petra is met de meiden op stap, Koen slaapt lekker en er is niks op de TV. Een lekkere grote pot Weizenbier erbij en schrijven maar.

Fun, of beter gezegd, plezier. Dat heb ik in 2013 zeker gehad. Allereerst vanwege Koen, die zelfs als 'ie alles doet wat niet mag', je toch aan het lachen krijgt. Ook zakelijk gezien heeft 2013 veel plezier gebracht. Niet alleen plezier, maar ook nieuwe uitdagingen en ideeën.

Kluiten rapen

07 september 2013

September staat op de kalender. Tijd om even bij te praten.

Druk hebben wij het gehad afgelopen zomer. Vanaf eind juni tot nu hebben we zowel in  Ell als in de Zahorie-streek toch wel een chronisch watertekort gehad. In Ell betekent dit dat geprobeerd wordt om alle gewassen te beregenen. In het begin als er nog geen aardapelen en conserven geoogst zijn is dit een heel karwei. Inmiddels zijn de nodige gewassen geoogst en hoeft er dus minder beregend te worden. Maar vanwege vakanties en gelukkig maar een paar weken durende blessure blijft het toch druk. Daarnaast komt de hele regelhectiek toch steeds meer op Chris zijn schouders te liggen waardoor er toch wel momenten zijn dat je hem beter niet kunt lastig vallen met een of andere onbenulligheid. Het moet gezegd, al met al heeft hij de zaak naar mijn idee toch vrij goed onder controle.  Uiteraard wordt er af en toe ook stevig gediscusieerd. Ik denk dat dit gezien het leeftijdverschil tussen Chris en mij ook wel vrij logisch is. Als “oudere” kijk je nu eenmaal anders tegen dingen aan dan iemand van de “jonge” generatie .

1
2
3
4
5
6
7
8
9