Janne!

Ruim twee jaar na de blog "Koen!" ben ik super trots dat ik weer een blog kan betitelen met een naam. Ruim een maand geleden zijn Petra en ik voor de tweede keer mama en papa geworden.

Dit keer van een kerngezonde meid: Janne! ....en zoals het een boerendochter betaamd, houdt Janne al vanaf haar geboorte rekening met het reilen en zeilen op de farm, immers, ze heeft met haar geboorte netjes gewacht tot na de drukke voorjaarswerkzaamheden!

Janne Breukers 11-5-2015

Vanzelfsprekend ben ik vanwege de gezinsuitbreiding de afgelopen twee maanden niet veel in Slowakije geweest. Hoewel ik organisatorisch en administratief veel vanuit het kantoor in Ell kan regelen was het toch fijn om 2 weken geleden weer in Slowakije te zijn. Na 10 jaar voelt dat inmiddels als een soort van bedrijfsmatig "thuiskomen." Het veldwerk en de aansturing hiervan heb ik met een gerust hart kunnen toevertrouwen aan pap, die er samen met Stijn en het Slowaakse team ervoor hebben gezorgd dat alles er keurig bijstond toen we twee weken geleden een groep van ruim 40 Nederlandse en Belgische akkerbouwers hebben rondgeleid op "Zahorie Farms s.r.o." Stuk voor stuk vooruitstrevende ondernemers waarmee het mooi rondgaan was. Het uitlopen van de excursie met bijna drie uur lag dan ook niet alleen aan de traditionele Slowaakse "Pivo" tijdens de lunch, maar zeker ook aan de interessante akkerbouw- en aardappel-issues die de revue passeerden.

De excursie werd afgerond met een veldbezoek en natuurlijk een "Velke Pivo!"

Hoewel het werk in Slowakije voor mij de laatste jaren meer en meer management is geworden, kan ik in Nederland weer steeds meer de trekker op. Deels om het vertrek van Martijn op te vangen, maar ook omdat de bedrijfsvoering na alle veranderingen van de laatste jaren steeds meer uitgebalanceerd is. Gelukkig maar, zo houd ik affiniteit met de techniek (die onmisbaar is in een akkerbouwbedrijf, maar hierover meer in mijn volgende blog). 

Inmiddels zitten we volop in het groeiseizoen en is er door de droogte eigenlijk geen sprake geweest van een rustige periode na het voorjaar. We hebben in Nederland en Slowakije sinds twee weken weer alle beregeningsinstallaties in bedrijf, uiteraard, met bijbehorende drukte. Samen met een jong gezin zorgt dat af en toe voor hectische momenten. Gelukkig zijn er dan Bart en onze weekend/vakantieknecht Melvin die me veel werk uit handen nemen. Pap en Stijn hebben het in Slowakije onder controle en springen als ze in Nederland zijn ook bij. Bedankt mannen!

Ondanks de droogte en weinig groeizame temperaturen ben ik tevreden over de gewasstand. Je merkt toch meer en meer dat de markt in beweging is, daar waar deze nog maar enkele weken geleden muurvast zat. Het lijkt er op dat het zich weer loont om het maximale "eruit" te halen, en zo hoort het ook! Volgende week weer naar Slowakije. Daar staat de eerste graanoogst alweer bijna voor de deur.....time flies!

Ciao, tot snel!

Grs. ChrisReacties

proficiat..proficiat, dat het jullie allemaal goed mag gaan met gezin en werk. Op naar de volgende 10 jaar. Groetjes aan allemaal. Math en Susan
Als het weer in Jannes eerste maand trendsettend is gaat ze een zonnige toekomst tegemoet! (En mag haar papa nog veel buizen slepen...) Groetjes! Annemarie


Plaats een reactie

Naam

Reactie


Tik in het onderstaande vakje "Breukers":