Lekker vroeg aan de gang

Lekker vroeg aan de gang, dat kun je wel zeggen als je eind februari al een behoorlijk areaal zomergerst gezaaid hebt.

Zoals bij ons allemaal inmiddels bekend stelde de afgelopen “winter” wat betreft winterse temperaturen helemaal niets voor. Zowel in Nederland als in Slowakije nauwelijks temperaturen onder het vriespunt. Voor de wintergewassen een prima gegeven. De voorjaarswerkzaamheden kunnen lekker op tijd beginnen en de piek in het werk wordt zo niet te groot. Over het algemeen komen we wel wat “droger” de winterperiode uit. Welke kant het de komende tijd op gaat met het weer zien we wel. Het vroege is in ieder geval mooi meegenomen.

Gerst zaaien, 27 februari 2014

In Ell zijn we op dit moment (10 maart) bezig de laatste schuuraardappelen af te leveren. Je gelooft het bijna niet maar ze gaan naar onze afnemer in Oostenrijk die ook de aardappelen uit Slowakije van ons afneemt. Er is in Midden-Europa een tekort aan fritesaardappelen en omdat onze afnemers in NL en SK onder de zelfde moedermaatschappij behoren is een en ander wel te verklaren.

Als alles volgens plan verloopt zullen de komende dagen de eerste vroege aardappelen weer gepoot worden, zowel in Ell als in Malé Leváre. Op beide plaatsen met respectievelijk 3 en 5 weken, veel vroeger dan vorig jaar. Hoe de markt voor het komende seizoen zal verlopen is op nog moeilijk te voorspellen. Positief in deze is dat afnemers voor alle producten bereid zijn afspraken te maken met voor op dit moment werkbare prijzen en/of minimum prijs garanties.

Al onze medewerkers, de machines, en niet in de laatste plaats Chris en ik hebben er weer zin de nieuwe ronde. Verder is nog actueel dat binnenkort dankzij Chris en nichtje Anke van Horne (www.ontwerpservice.nl, visueel vertaler voor ondernemers, en dochter van mijn jongste zus Loes) onze website grondig aangepakt wordt. Waar we tot nu toe een gecombineerde website hadden van Maatschap Breukers en Morava Agro s.r.o., zal vanwege het overgaan van de Slowaakse exploitatie naar ons nieuwe bedrijf  "Záhorie Farms", hiervoor een nieuwe website online komen. Uiteraard blijft Morava Agro ook bestaan zij het wat meer op de achtergrond. Chris zal hier bij de presentatie van de vernieuwde site binnenkort middels zijn blog naar ik aanneem, op terug komen.

Vandaar ook deze enigszins korte bijpraat. 

Groeten, Ley 



Plaats een reactie

Naam

Reactie


Tik in het onderstaande vakje "Breukers":