2010 bijna voor gezien!

Beste lezers,

Het heeft weer even geduurd, mijn laatste weblog. Net nu ik gepland had om iedereen even bij te praten, geeft pap me vanmorgen een briefje met een nieuw verhaal voor "oze website". Het mag überhaubt een wonder heten dat hij de sneeuwduinen op de hoogstraat heeft weten te trotseren en me z'n eindejaars weblog persoonlijk heeft kunnen overhandigen! Maar goed, in deze weblog dus een woordje van ons beide!

Een jaar van extremen, dat was 2010 zeker. Bedrijfsmatig, maar ook privé, met voor mij als prachtige hoogtepunt m'n bruiloft met Petra op een dag in september. Juist die dag, die achteraf zo ongeveer de enigste droge dag van september bleek te zijn. Prachtig weer was ons gegund die dag. Het lijkt erop dat onze lieve heer "mister headagronomist upstairs", zoals men in Slowakije weleens zegt, alle weersperikelen van 2010 had goed gemaakt! Een ander hoogtepunt waren de eerste ervaringen als "opa Breukers en ome Chris." Kleindochter en petekind Hanna heeft zelfs in haar eerste levensjaar al Slowakije bezocht en wordt komende maandag pas 1 jaar, alvast proficiat!

IMG_3984_Small  IMG_4008_Small
Foto's: Winter in Ell

Weersperikelen, een bewogen jaar mogen we wel zeggen. Wie onze blogs een beetje heeft gevolgd kan zich voorstellen dat we het op meteorologisch gebied volgend jaar wat makkelijker hopen te krijgen. Hoog water, buien, hittegolf in juni, natte herfst, ja, we zijn weer een ervaring rijker. Zelfs nu op het eind van het jaar worden we wéér verrast, maar nu mag het! Waar het na een vorstperiode in Mále Leváre nu tijdens de kerstdagen bijna 10 graden boven nul wordt(!), hebben we in Ell al de hele week het schuifbord voor de heftruck/tractor hangen. Normaal gebruiken we deze voor water/modder, deze week om sneeuw te ruimen. Sneeuw die plaatselijk wel een knie hoog ligt! Gelukkig zijn alle werkzaamheden in het land afgerond. In Slowakije staat nog wat mais, maar deze laten we lekker "droog vriezen" en dorsen we in januari. Verder hebben we mooi op tijd de wintergranen kunnen zaaien en hebben we meer dan 600 hectare geploegd, klaar voor een hoopvol 2011 zou ik zeggen! Vorige week kregen we van de verzekering goed bericht. Het ziet er naar uit dat onze afgebrande trekker/zaaimachine (deze brandde 2 dagen later na de weblog " verwachtingen volledig af, zie foto's) correct wordt afgehandeld door Allianz verzekeringen. In Nederland is nu de wintertijd begonnen. We houden ons wat bezig met sneeuwruimen en aardappelen controleren, binnenkort nog even "gassen" tegen het kiemen. De aardappelen liggen prima, drie vrachtwagens hebben we uit voorzorg al een maand geleden geladen, maar de rest is hoopvol. Prima kwaliteit en goede prijzen.

Gedurende het hele jaar hebben we weer regelmatig bezoek gehad in Mále Leváre, wat voor de nodige afwisseling zorgt. Vooral in die weken dat we er alleen zijn, is het leuk om tussen de bedrijvigheid door met "állerlei volk" te buurten. Ook de reacties van jullie als lezers op onze site lezen we graag en geven ons positieve energie! Komend jaar gaan we jullie weer proberen zo goed mogelijk op de hoogte te houden van onze belevenissen en hopelijk laten jullie zo nu en dan eens weten wat jullie er van vinden! Voor nu, namens Ley en Chris,

Fijne kerstdagen en gelukkig nieuwjaar, of, Vesele Vianoce a Stastný novu Rok!​



Reacties

Zeg Chris,ik vind,en ik denk velen met mij,dat er toch ook een paar foto's van de trouwerij op de site horen. Groeten
...binnenkort dan.....nog eventjes geduld.....
Heel veel goeds voor 2011
ha LEO Annie Cris enPetra de wintertijd is voor jullie toch een beetje de rusttijd.Wat weer een mooie verhalen.ook heel veel goeds in het nieuwe jaar we zijn niet naar koffietafel kunnen komen lowie had weer in zijn buik.en voor mij was het veel te glad. we hopen nu maar dat hetde goede kant uit gaat. dan kunnen wij oude mensen erook weer eens uit het voorjaar komt er aan nu!en dan gaan jullie weer van alles in de grond stoppen en dan is het lente.heel veel cucses met het bedrijf en wij komen nog eens langs groetjes lowie en lies
Dat 2011 voor jullie een geweldig jaar mag worden zowel zakelijk als prive. Het is jullie van harte gegund.


Plaats een reactie

Naam

Reactie


Tik in het onderstaande vakje "Breukers":